streda, augusta 22, 2007

niekde medzi

Suším zmoknutý týždeň, stranu po strane, určite mal v schránke klaustrofobický záchvat, keď tak nasiakol. Rozbalené a nevybalené, šaty, spomienky, pocity. Ne zemi, tejto Zemi.

Neviem to, urobiť poriadok v slovách, povedať, čo chcem ako chcem. Lenže. To sa nerobí, nie je taká doba, dať prečítať a čakať odpísané. Konfrontuje sa. Nemáme čas, nikto, všetko rýchlo, rýchlejšie. Uteká. Pozerám sa do kalendára, zachvíľu odíde, bude preč, bude to bolieť, ale až potom. Predstavy málokedy bolia.


Ako pusa, uprostred václaváku, chutila po pive, život okolo pulzoval, len ten náš sa zastavil. Najlepšie. Ruže, Praha, domácky cudzia, vonia komunizmom, veľkosťou, keď treba používať nohy a metro. Poslúchaj, hovorí mi, stále mi to hovorí. Vtedy som nevedela prečo, už to tuším. Zvláštne, ako iní vedia o vás lepšie, aj keď o sebe viete. Hudba nahlas, plzeň, smiech, fotky. Nerob hlúposti, hovorím mu, nevie prečo, možno už tuší. Tráva koluje v podniku pri stole, na námestí, bežnosť. Špeciálny betón, obrovský park, veľa, oveľa viac. Moja vnímaná zliatina.

Záblesky minulosti, nedajú spávať, chcú pokračovať v prežívaní. Spať späť v realite. Nevládzem byť zodpovedná, férová, podľa očakávaní. Posteľ, ďalšia a ďalšia, volať, písať, zelená, modrá. Zelená? Modrá? Často hovorím, nechať plynúť. A potom si odporujem. Odporne odporujem.

5 komentárov:

Anonymný 5:17 PM  

ty vyhráš a budeš spokojná.....

a praha, keď takto o nej píšeš, pár slov, pocitov, je toho veľa v nás, veľa, vieš to tak, že mám potom plné srdce a plnú hlavu, všeličoho, hlbokého, čo kĺže po povrchu, pocity, zábery, šťuknutie fotoaparátu, hoci tie digitály dnes už tak nešťukajú...

+ výborný obrázok pre mňa dnes....veľmi...

lussul 7:21 PM  

uvidime. ale som rada za toto, co si napisala.

a ten obrazok, potesila si ma, to som fotila ja .)

Anonymný 10:44 PM  

taký živý, príbehový obrázok:)

a mňa potešila tvoja reakcia na smeblogu mojom...:)

Daily Whinger 10:34 AM  

tusim viem, o com pises. aj ja som importovany prazak.

lussul 4:22 PM  

anuk, som rada. aby nam to aj niekedy vyslo. tak naozaj.

whinger, vela nas je, takych importovanych, docasne ci trvalo, cudovala som sa. holt, su dovody .)

  © Blogger template 'Solitude' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP